Dag 13 + 14: Det sejler i jernalderen!


I weekenden er tingene i Skærbæk gået meget langsomt. Fredag tog resten af de studerende fra Århus til Open by Night i Ribe. Her blev der kigget lidt på butikker og ellers nydt et lækkert aftensmåltid på en italiensk restaurant.

Open by Night i Ribe på den italienske restaurant Pinocchio.

Lørdag tog en lille gruppe af os på kirketur, for at se de lokale kirker. Dog var turen lidt en skuffelse da de første to kirker, Hjerpsted og Ballum, ikke var åbne. Derfor tog vi beslutningen om at ringe til graveren i Brøns Kirke for at høre om der var åbent der. Normalt ville der ikke være det, men da hun alligevel skulle forbi kirken i løbet af dagen, ville hun gerne komme og åbne for os. Det var virkelig dejligt, da det gav os muligheden for at se kalkmalerierne fra efter Reformationen. Efter besøget I Brøns Kirke vendte vi snuden hjemad for at slappe af resten af dagen.

Interesserede arkæologer på kirketur i Brøns Kirke. Kalkmalerierne betager.

Søndag sov vi alle længe. Vi havde fået lov at få en tur i jernalderstammebådene i Hjemsted Oldtidspark, så det brugte vi den sidste del af formiddagen på. Over middag tog langt størstedelen af os i svømmehallen I Skærbæk Fritidscenter, enten for at benytte deres WIFI eller tage en tur i vandet. Eftermiddagen er gået med afslapning, brætspil og læsning af bøger.

Det sejler i jernalderen - lige ind i sivene og på grund. Men sjovt var det!


Kommentarer